– Шпански језик

 

hola

21883614-Spanish-flag-with-some-grunge-effects-and-lines-Stock-Photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шпански или кастиљански језик (шпан. español или castellano) припада групи светских језика и процењује се да га говори око пола милијарде људи.

Имајући у виду податак да шпански језик представља један од најзаступљенијих језика широм света, усвајање овог језика може створити могућност за несметану конверзацију са становницима земаља шпанског говорног подручја. Ако говорите шпански језик, увећавате шансе за послове који су у тесној вези са културом, туризмом, трговином, спортом и музиком. Због своје мелодичности, шпански језик брзо улази у уши при чему се речи и фразе лако памте и ствара се утисак да сте прилично усвојили овај језик. Међутим, без активног учења, покупљено знање из серија, филмова и музике не може омогућити стварну комуникацију. Ово предзнање представља само добру подлогу, али уз асистенцију стручног професора хиспанистике можете брзо доћи до активног знања језика. Под активним знањем подразумева се примена језика, односно употреба језичког знања у датој ситуацији. Усвојено знање користићете у пословној кореспонденцији, на путовањима, интернету и слично. Овде треба нагласити важност конверзације на страном језику која представља неопходну и незаобилазну компоненту страног језика. Из тог разлога, наш курс шпанског језика је осмишљен да подстиче конверзацију на страном језику и усмерен на усавршавање језичке вештине говора.

Уколико решите да усавршите шпански језик, превазиђете језичке баријере и недоумице, као и да стекнете већу сигурност у своје знање, очекујемо Вас!

 

Да напоменемо неке занимљивости о шпанском језику:

  • Хиспанофил је особа која воли шпански језик и културу.
  • Најновија истраживања показују да је шпански језик у експанзији и да постоји могућност да престигне енглески језик по броју говорника. (И ево добре шансе да се и Ви укључите у савремене токове!)
  • Шпански језик заузима треће место по коришћењу на интернету.
  • Постоје разлике у појединим речима из свакодневног говора Шпаније и Латинске Америке. Па тако, у Шпанији реч торта се каже una tarta, док се у многим латиноамеричким државама говори una torta, un queque или un pastel.

На вама остаје само да се одлучите да напокон савладате шпански језик, а ми смо ту да вам помогнемо да тај циљ и остварите.